Вина ли искаш да изпитвам,
че някак си те аз обиквам?
Или пък искаш да ридая,
отишла си сама от рая?
Нима очакваш да се моля
и за трошици да се боря,
да искам само поглед мил,
а пък характерът ми се е скрил?
Нима очакваш да треперя?
Какво като стоиш до мен?
И искаш поглед в теб да вперя,
и да те искам в моя ден?
Прости, но обич аз не прося,
не търся жалост в твоите очи
и кръста си сама ще нося,
а ти с която щеш бъди.
Една и две, дори дузина,
вземи си повече – да има,
но аз за теб ще съм една,
а ти ще търсиш, знай това,
очите ми и моите коси,
сега ми шепнеш тихо „Спри!”,
но аз сама ще продължа
и като птица ще кръжа.
Защото стене нещо в мен:
„Любов ли е? Не съвсем!”
И пак ще срещна деня напук!
И утре ден е… обаче друг!
© Яна All rights reserved.