Наивен си, Джингиби! Аз го доказах наяве.
Три заптиета само ти бяха конвой.
Трима пред вярата твоя изправих,
но ти не получи помощ за бягство от свой.
Кой го е еня за твоята мисия свята?
Всеки очаква друг да нагази калта.
Жертва се ти, в името на свободата.
Аз те разбрах и святото дело ценя.
Сина си ще уча да ходи по твоите стъпки.
Животът е нищо в свирепия, зъбещ се ден.
Турчин съм, да, но идеите ти са ми скъпи.
Народът е сляп когато е обезверен.
Ти имаш корона от Бога си. Той те обича.
Сеяч си на дело, но кълнче дори не видях.
В пустиня да сееш, изисква се истинска смелост.
В твоята смелост, аз – твоят враг, изгорях.
Ти моите ордени сне. Поклон ще ти сторя.
Един Миралай пред Апостола свежда глава.
Светът ще мълчи, като чуе тази история,
а твоят народ ще ти чества дори и смъртта...
© Валентин Йорданов All rights reserved.
И е истина, че много сме признателните след смъртта на героите отдали живота си за България.И превръщаме покрусата си в една "ентусиазирана патриотична показност", която повече прилича на "панаирджийска гюрултия"!