Море
Застанала високо на скалите,
очите жадно попиват морска синева,
а вятърът разпилява косите
и нежен бриз гали сетива.
Вълните своя танц играят,
задяват пясъчният бряг,
не искат, пък и как не знаят
да спрат своя вечен бяг.
Слънце зад хоризонта се скрива,
денят отстъпва място на нощта
и всяка мисъл бавно си отива
с надежда да посрещне изгрева.
Ивелина Стойова
© Ивелина Стойова All rights reserved.