Вълните ти докосват ме така,
като нежна ласка на жена.
Ти, Море, си мой слушател
и приятел, който никога не би превърнал се в предател.
Ту спокойно си,
ту щуро,
ту топло,
ту студено,
но знам, че място тук винаги ще имам
и без тебе не ще ме има.
Едно море и пясък под краката
със теб, тъй прекрасна е земята.
Едно море в България е то прекрасно,
не те заменям за никой рай по земята.
И стъпките ми по пясъка вълните не изтриват
тук крачех като бебе и играх си със вълните.
И споменът не ме напуска,
и днес пак с вълните ти играя,
и детското не ме напуща.
И някой ден с побелелите коси
ще седна на твоите скали
и заедно със теб отново ще сме ние.
И нека старецът не те залъгва,
това е само тялото, очукано от времето,
но в тази кожена обвивка едно дете царува,
едно дете, което помниш ти от малко,
което иска с вълните пак да си играе,
ала сега тихичко до тебе с усмивка ще седи,
спомняйки си за онези сладки дни.
Царувай ти, море,
царувай и след мен,
децата ми къпи със нежните вълни,
направи им спомени добри.
Автор: Б. Димитров
© Бойко Димитров All rights reserved.