Гони вятър пакостлив,
бели зайчета в морето,
кряскат чайките грабливи,
нависоко във небето.
Бели пухкави вълни,
плясват в пясъка студен,
пръсват сребърни искри,
носят аромат солен.
Малки рачета страхливи,
бързат в хладките води,
а пък миди мързеливи,
се отпускат настрани.
Надалеч във маранята,
със разпънати платна,
плава приказна фрегата,
сред ефирна синева.
© Ивета All rights reserved.