Зад облаците слънцето наднича
и нишките на своето кълбо
във утрото разплита.
Вълните с пясъка играят -
рапани, водорасли,
миди се мотаят.
Чайки, гларуси кресливи
прелитат над вълни пенливи.
Рибките от високо препрочитат
и след тях политат,
а те към кораба далечен
плуват с бързина.
Малките дечица
им махат от брега
за сбогом със ръка.
© Надежда Ангелова All rights reserved.