МОЯ ЗЕМЯ, ТИ - БЪЛГАРСКА СЛАВНА
Моя земя, ти - българска славна,
моя земя, ти - българска чест,
ти, която толкова неща си видяла,
горда и славна отново цъфтиш.
Ти, моя земя първородна,
откърмила герои, деди,
какво ли не си видяла,
оставила си толкова много следи.
Родила си славни герои,
запазила си минало, знам,
живяла си горда,
надигнала чело с плам.
За тебе зная всичко, Родино,
историята твоя в сърцето ми лежи.
И никога, никога няма, Родино,
моята съвест да ти измени!
© Мария All rights reserved.