Цял живот срещу вятъра тичам,
срещу мрака, изплезил език,
и когато Живея – Обичам
със сърце и душа на лирик.
Цял живот съчинявам поеми
и пленявам човешки сърца.
Извисявам над дребни проблеми
красотата на нежни слова.
Цял живот към живота пътувам
и раздавам на всеки добро.
Цял живот на света се любувам,
без да питам „Какво?“ и „Защо?“.
Цял живот съм приятел на рими
и ваятел навярно съм аз...
Запомнете ме с моето име...
Запомнете ме с тихия глас...
© Димитър Драганов All rights reserved.