Моята борба
(или на диета)
Зъл съм, пиша като луд,
по пижама на райета,
откъде във тоя студ,
взех, та почнах таз диета.
Но като строших кантара,
казах си: Започвам глад!
Воля! Мамата му стара -
и ще стана като млад.
Докторът - диетологът -
ми предписа хап до хап,
само гòла вòда мога,
сам копая своя трап!
Вече цели десет дни,
ям салати, хек, мерлуза,
чакам да ме осени
я пържола, я пък Муза.
И къде съм, сам не знам,
докъде ли я докарах?
Стоп, диети! Дай да ям,
5 (пет) кебапчета на скара!
Отвържете ми ръцете!
Дайте ми шкембе-чорба!
В тая клиника проклета,
пиша “Моята борба”!
© Ми Ки All rights reserved.
Така е, дуня