Тъжно е, когато теб те няма,
а навън не спира да вали.
И всички капки дъждовни
в очите ми всъщност са сълзи.
Тъжно е, когато осъзная,
че образът ти бил е само сън
и името ти в празната стая
пак напразно ще зова.
Затварям очи в полумрака
и искам да те сънувам пак,
но ликът ти не идва при мен в тишината
и самота ми си остава свършен факт.
Ти беше моята звездичка,
която залезе в ранните зори
и с първите лъчи на светлината
страстта ми потуши.
Тъжно е, когато осъзная
колко си далеч от мен,
и надеждата ми за обич
си остава просто чуден блян.
И пак ще те виждам в сънищата си кратки,
а навън дъждът безспирно ще вали.
И пак тези капки дъждовни ще са моите сълзи.
И луната, разкъсана от облаци сива мъгла,
ще става неволен свидетел
на пагубната ми, изгаряща тъга.
И когато часовникът отброи дванадесет,
ще започне новият ден -
със сивотата, болката, дъжда... дори и с мен...
Но с мен БЕЗ теб???
Какъв е смисълът тогава?
Нека времето да спре!
Нека нощта да продължава,
нека бъде вечна като света,
а с нея и надеждата ми да е жива,
да сме заедно, поне в съня.
© Гинка Каламова All rights reserved.