ОПТИМИСТИЧНО
Не се учудвай, дядо Ной,
ковчегът с хората къде е.
Удавници без чет и брой.
И кой победна песен пее?
Не разпитвай, дядо Ной!
Земя ще стигне най-накрая
и гълъбът, макар че той
изглежда бил е в ада.
Не питай, клети дядо Ной,
какво видял е там, не зная
дали всемирния порой
не е изтрил срама на Каин.
Родът човешки, дядо Ной, разбра -
потоп веднъж преминал,
преди да срещне той Христа -
то значи ОЩЕ ЩЕ ГО ИМА!
© Вероника Митева All rights reserved.