Мразя те,
мразя всяко твое изречение,
всеки поглед твой.
Мразя как те искам за спасение,
но не искам и да бъдеш мой.
Мразя да те няма,
мразя да си тук,
защото в погледа ти виждам само ярката измама.
Мразя те, защото сега си друг...
Мразя ти очите, защото ме заслепяват,
мразя ги, не отричам... а как ме запленяват…
мразя те и ден и нощ,
мразя да си мисля за целувките ти.
Мразя ги и като кървав нож,
да ме галят от далеч милувките ти...
мразя случайните срещи,
въпреки че за тях бленувах.
Мразя писмата ти горещи,
как, четейки ги, във сълзи будувах...
Мразя и лятото, и зимата,
защото ти грозотата им разкри.
Мразя думите, плавно изграждащи римата,
защото във всяка част от нея пламък от теб се възпламени...
© Мими All rights reserved.