Мразя те! Мразя и себе си!
Намразих целия свят,
болката властваше, пареше,
сееше злоба и страст.
Превърна любовта ми в омраза,
остави греховна наслада.
Остави ме в градината на сълзите,
проклинаща дните, в които горях,
копнях, обичах, греховни думи изричах,
на теб се обричах.
Мразих те! Мразих и себе си!
Потърсих свойта душа,
тя се завърна отново,
подаде ми нежно ръка,
прости ми греха.
© Галя Станчева All rights reserved.