Мразя те
Мразя как ме гледаш,
как се усмихваш,
как ме докосваш.
Мразя как ме прегръщаш,
как ми говориш,
как ме обичаш.
Мразя как ме гледаш
с разбиране; сякаш казваш:
"Знам. Вече съм бил там."
Мразя, когато ми правиш кафе,
мразя начина, по който го разбъркваш,
мразя, че вече пия кафе.
Мразя очите ти, косата ти,
ръцете ти до върховете
на ужасните ти пръсти.
Мразя гласа, походката, носа,
гърба, краката, стъпалата и ушите...
И всяка твоя бенка мразя.
Мразя факта, че ми вярваш;
мразя факта, че си винаги тук,
мразя факта, че винаги миеш чиниите.
Мразя факта, че знаеш,
че зад всяко мое "мразя!"
се крият хиляди "обичам те!"
© Валерия Димова All rights reserved.