МУЗИКА
На Нел... Дори и тишината между нас
звучи като соната на Шопен.
И даже да не чувам твоя глас,
аз зная - мълком разговаряш с мен.
Без думи се разбираме със теб.
Нима със тях любов ще обрисуваш?!
Достатъчни са нашите ръце
и музика от танца им да чуваш.
Достатъчно е тялото ми, в зной
от твоето, да тръпне и изгаря,
да не усеща нито миг покой,
а всеки миг - за нас - да се повтаря.
Достатъчно е с теб да сме едно,
във оня миг на страстна еуфория -
най-търсения израз на любов,
най-слушаната някога симфония.
14. 06. 2007 г.
Русе
© Румен Ченков All rights reserved.