Музикант
На Д.
За някой времето отмина,
безнадеждно някой закъсня,
натежаха в спомени години,
беше млад, а вече остаря.
Животът лицето му смени -
прилича на клошаря непознат,
пленник в лабиринта от лъжи,
той още търси по-добрия свят.
Нанякъде към неизвестна гара
дните безлики се нижат,
вечер, стара и тъжна китара
в ръцете му тихо въздиша.
Несподелена любов оживява
в песен на обречен мечтател.
И след теб песента ще остане...
за някой - любима, за други - приятел.
© Запрян Колев All rights reserved.