МУЗО
Най-дивните песни запей ми, о, Музо!
Най-нежни слова ти от днес зареди.
Защото за пръв път в живота обичам.
Готов съм за нея да свалям звезди.
Най-нежните песни за нея запей ми!
За мойте крилати щастливи мечти…
И като Слънце душата огрей ми.
За моето щастие ти възвести!!
Възпей ти и мойта възторжена младост!
И дай ни крилата си - да полетим.
Възторгът ми пълни гърдите със радост.
От моето щастие чак ме боли!!
Най-дивните песни запей ми, о, Музо!
Най-нежни слова ти от днес зареди!
Аз имам момиче, което обичам.
Щастлив съм! Щастлив съм - не като преди!
© Христо Славов All rights reserved.