Мъгла
И щом през цялата мъгла
от хаотични мисли-спомени
проблесне лъч от настоящето,
дали ефектът ще е пролет?
Или с милувка ужасът ще жегне
привикналата на изгубеност душа.
О, да, страхът е от смъртта,
но плашещи са хиляди неща преди това…
Дали са повечето на безносата отрочета,
или на либидото са животински сокове
значение едва ли има,
ако лъчът в мъглата
носи зима.
10.12.2014
© Братан All rights reserved.