Мъж
Всички казват лесно му е на мъжа,
но не знаят колко трудно е всъщност!
Родени сме да даваме, а не да получаваме.
Научени сме да се борим, да не се предаваме.
Градим любов, градим морал и се раздаваме,
тревожим се, терзаем се и съжаляваме.
Създаваме семейства, създаваме деца,
стремим се да получим одобрение на всяка цена.
Работим усилено и се притесняваме
какво ли бъдеще им осигуряваме.
Учим се да преценяваме и оценяваме,
обичаме, разбираме и прощаваме.
Мъж, това не е илюзия, това не е мечта.
Това не е прищявка, това е съдба!
© Павел Миланов All rights reserved.