Работех в театъра.
Като сега.
Знаеш ли какво е миманс?
Това са тези, второстепенните,
които оформят фона
и са масовката зад артистите!
Ти си главната актриса,
аз съм от миманса.
Не премълчавай репликите -
няма пауза -
моето е сърдечна кауза,
хайде, ускори каданса!
Да изиграем с теб
поезията на романса
или драматизма във
вертеп.
Трябва да ти чувам репликите,
за да мога да играя,
иначе рискуваме от сцената
бързо да догледат края
на пиесата!
Работя в театър
и съм осветител,
насочвам прожектора в теб -
мълчаливата!
Хайде, давай!
До края на репетицията!
Че после започват
сезоните...
© Валентин Василев All rights reserved.