Означава ли мълчанието съгласие,
когато любовта изрично не се отрича?
И въпросът „Защо?” – ами така си е –
защо да мълчат, когато се обичат?
Мълчанието също така е и несъгласие,
след като не води до яснота и знание,
накрая се разбира това разногласие,
че мълчанието си е просто мълчание.
© Никица Христов All rights reserved.