Мълчанието ми не е тихо.
Мълчанието ми може да крещи.
Мълчанието ми казва всичко.
Мълчанието ми те боли.
Мълчанието ми ни подхожда,
след толкова думи излишни.
Разкъсва, дъвче и изглозгва
тишината от казаното предишно.
Мълчанието ми бе ковано
в пламъка на твойто безразличие.
След безчет слова пиляни
за онзи необичащия.
Мълчах със сухи устни,
може би очите да течаха.
Но аз мълчах и тебе слушах,
а чувах само тишината...
© Стелияна Димитрова All rights reserved.