Мъртвите листа
Събрах във шепи парче по парче,
моето разбито и изстрадало сърце.
В душата ми се ронят есенни листа -
мъртвите листа на любовта.
Изстрадах обичта ни грешна.
Сега аз плача безутешна,
че ме остави тук сама
с мъртвите листа на любовта.
Цветята не цъфтят без дъжд,
любовта не е любов без мъж,
който нежни ласки да ми дава
и сърцето ми да не предава.
Капят още мъртвите листа,
но пак ще дойде пролетта.
Слънцето ще пръска топлина,
и ще възкръсне отново любовта.
© Тонка Стефанова All rights reserved.