МЪРТЪВЦИ
Безспирна тишина,
разговор, лъжи.
Слънцето отвън
огрява само то мъртвец.
Без душа, без истини или мечти.
Три вида мъртъвци –
единият стои,
не мърда и синее,
не диша, не живее...
Вторият е без душа останал
и трудно диша той,
тежко му е на сърцето,
мъчи се от раните безброй.
Третият остана без сърце,
любовта отнета му бе
преди години...
Несправедливата съдба
реши и любимата,
и чедото му да отнеме
от болестта мъчителна
и чак до днес скърби
и вижда черните лъчи
от тоз омразен ден.
И слънцето не спира
да огрява в тъмната
страна на тоз проклинат ден.
Н о само трима мъртъвци
се виждат днес...
Без душа, без истина или мечти.
Това са само
три вида мъртъвци...
© Привидение Иванова All rights reserved.