МЪТНИ ВРЕМЕНА
Такива мътни времена
навярно винаги ще има..
О, дяволските семена
ще се множат и догодина!...
И във такива времена
теглото ни ще продължава,
докато хитрата змия
не скапе нашата държава...
Но ний не мислим за това...
От завист ще се изядеме...
Виним горката си съдба!
И само в злото се кълнеме.
В нас няма правила и ред.
Заровена глава на щраус!...
Не виждам добро занапред...
Животът ни е пълен хаос!...
И шибаното Общество
все псува нашата държава,
тъй както в турско е било...
Не може тъй да продължава!...
Бандюгите са все на власт...
Позорът ни не носи слава!
О, дебнем се до късен час.
И контрата у нас остава!
Не можем да се променим...
И Господ акъл не ни дава...
На Злото ний сме синоним!
И Злото все ни управлява!
© Христо Славов All rights reserved.