Богатите! - тотално изтрещяхте,
със лакти бутате се най-отпред,
сърцата ви буквално залиняха,
превърнаха ви се във бучки лед.
И гледате на всички отвисоко,
с презрение подавате ръка
и къпете се в собствено благополучие,
заграбихте от другите света.
Строите ужасяващи палати,
натъпкани със вещи и позор
и возите се в скъпо Мазерати,
а дрогата е в задния ви двор.
Издигнахте си храмове на гузна съвест
и свещи палите без капка срам,
а Господ гледа ви и се е хванал за главата,
такова лицемерие прозрял.
Организирате си порнографски сбирки,
опивате се от безумна страст
и подарявате си на телата свирки,
прогизнали от луда сласт и власт.
И мазните лица ви погрозняха
от тъпкани хладилници с меса,
душите ви необратимо полудяха,
загрижени за личните си телеса.
Скъперничеството ви ръфа от сърцата,
невежество разяжда ви ума,
надменността обсебила ви е душата,
а алчността е вечното ви състояние на духа.
Ще дойде ден да си потърсите сърцата,
ще се разкайвате и скубете коси,
но ще откриете в гърдите си стомана,
а на местòто на душата куп пари.
И всеки ще избягва да ви среща,
ще си мечтаете за капчица любов,
ще се разкайвате и молите за прошка,
ще я получите - но в някой друг живот.
© Неземна All rights reserved.