Реших за твоя ден рожден
да "копна" нещо наготово,
защото знаеш, че на мен
понякога ми липсва слово.
Порових се из интернет
с надеждата за думи верни,
намерих поздрави безчет,
но бяха те клишета бледни.
Днес всеки ще ти пожелае
живот и здраве, щастие, късмет,
любов, пари, усмивки, то се знае
и много, много дни напред.
А аз какво ли да добавя,
освен това: лопатата счупи,
вдигни глава високо горе
и на света се усмихни.
Дори да мислиш, че е трудно,
помни - захлопне ли се тук врата,
животът ни извършва чудо -
отваря другаде врата.
Затуй в сърцето съхрани
младежки огън, вяра и надежда,
че чакат те години по-добри
и много неоткрита нежност.
Бъди това, което си!
Бъди любяща, силна, мила!
Постигай своите мечти!
И нека Бог да те закриля!
© Снежа All rights reserved.