Feb 1, 2017, 10:17 PM

На Апостола! 

  Poetry » Other
389 0 0

Апостоле,
днес ний почитаме твоята памет,
во век и веков остава във нас.
И искам аз да ти кажа, Апостоле,
че сред нас ще остане вечния ти глас.

Ти не умря, за да загинеш, Апостоле,
ти все още живееш сред нас
и твоята дума остава, Апостоле,
и тя ще живее с нашата власт.

Виждаш навярно отгоре, Апостоле,
колко западна наш'та мечта,
но свободата, която извоюва, Апостоле,
винаги остава наша съдба.

Ти беше много мъдър, Апостоле,
и твойта мечта стана съдба
и ние всички благодарим ти, Апостоле,
че ти ни показа свободен света.

И последно нещо да кажа, Апостоле,
ти вечно оставаш в наш'те сърца
и всички още те помнят, Апостоле,
как ти ни поведе към свобода! 

© Атанас Дизов All rights reserved.

Писал съм го преди време на 18.07.2016г., когато се почита рождения ден на Васил Левски. Смятам че всички трябва да посветим по нещо, макар и малко, на човека посветил живота си за нашата свобода.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??