Вдигнала поглед нагоре,
броя всяка вечер звездите.
Една от тях ми намигна щастливо,
покани ме на бала на мечтите.
Ще бъде той в палатите на Слънцето,
целите потънали в позлата.
Сред общество, подбрано в Космоса,
с най-ярките звезди на небесата.
Но, ... балът свърши,
ето пак съм у дома.
За късмет в джоба си сложих
падаща малка звезда.
© Румяна Маринова All rights reserved.