НА БАЩА МИ
Минаха години,
а тъгата сърцето не напусна.
Съдбата вее свойта грива
сред радости и тревоги,
ден след ден
съм все по-жива
и заприличавам
на все по-истинска
твоя дъщеря.
За мен, детето,
беше педантичен,
беше ту весел,
ту унил,
ту в стаята
затворен с книга...
А идваше
като че ли понякога
от друга планета
и за тебе бях
"на татко слабостта"...
На моя ден,
облечена във бяло,
беше най-щастливият ти
ден в света,
когато ръката ти
трепереща ме поведе
и ти, моят баща
ме изведе от дома...
Да съм ти благодарна -
облякох те за твоя ден
... в бяло,
венчание за Вечността,
поведох те
до дома, там надълбоко,
под тъжна бреза....
Не стихва тъгата,
че очи, по-жадуващи живота
не съм видяла досега,
а сълзите не могат
да върнат човека,
най-много
липсващ на света,
от ръчицата детска
до кутрето на
днешната жена.
Винаги, когато съм сама
отварям твоя книга,
страница по страница следя
и търся нектара,
дето ще превърне
всичко в доброта...
Едни очи щом срещна,
те прегръщат всичко
в името на обичта...
очите на сина ми,
твоите очи завинаги
ще напомнят ми..
а сега
ти ,там...
спи.....
© Елизабет Фурнаджиева All rights reserved.