Светът се обърка
Светът се забърка
Каша голяма
Навсякъде стана
Метла и в казана
Да врат в катрана
Да тегне забрава
Светът полудява
Алчност и злоба
Обиди тегоба
Фалш и тревога
Скръб изнемога
Дебнат отвсякъде
Идват отнякъде...
Пълзят по телата
Завземат душата
Ограбват земята
изпразват сърцата
И тесен е двора
От ледени хора
Угасва огнище
И се ражда бунище
Земята се свива
Душата изстива
Боклук ни зарива
Слънцето скрива
Любовта... не убива
Има я...
Още е жива...
© Любомир Деничин All rights reserved.