Бавно пристъпят сведени хора,
в ръцете си държат свещи,
с наведени лица, а отгоре
рисунка на Бог ги следи.
Мълчаливи протягат ръцете си
към свещника дето гори -
молят се да опрости греховете им,
над тях да се Господ смили.
Пред олтара пак коленичат
и гледат Спасителя мил,
изправен с ръка над главите им,
отдавна им вече простил.
Прекръстват се изправени вече,
надеждата гори във тях.
Но той ще е там да ги чака,
да опрости и следващия грях...
© Калин All rights reserved.