Последен звън
камбаната отмери,
замина уморена
коледната нощ,
богатите щастливи
утрото намери,
прегърнали подарък
мечтаят за разкош.
Отминалата нощ
прибра си чудесата,
скитникът пак рови...
в коша за боклук,
елхите изгасени
чезнат в сивотата
и само севернякът
вие като луд.
Януари,2020г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.