Посвещавам на дъщеря си Женя,
послучай нейното пълнолетие –
с много обич!
Днес празник е, любима моя дъще!
За теб и нас. Осемнадесет камъчета
от живота ти отброява часовникът.
И грабва те животът безпощаден,
от ръцете ни... Порасна, дъще!
Дойде на този свят желана и очаквана.
Със много трепет те поехме във ръце.
Растеше с часове и бягаше във времето.
Не бързай! От тук нататък всичко е пред теб!
Изкачваш хребета на времето.
Стремглаво. Тепърва ще откриваш
нови светове. Но запомни от мен –
от високо често се пада...
А после ли?! Помни! Когато
спускаш се надолу по стръмнината,
в косите ти ще сипят листопади.
Попадаш в непознати лабиринти.
Падайки, ще ставаш... И...
Много често случва се тогава
наглед добри и сочни плодове
в ръцете ти да гният, без пощада.
Но докато... Душата ти е млада,
всички бури отминават...
Докато... душата ти е млада!
Остани във себе си... дете!
04 март 2009
© Нели All rights reserved.