Живей с любов в сърцето, дъще!
И пламъка в очите си пази!
Животът е магия, мила,
разтвори криле и… Полети!
Недей да дириш богатство и слава,
научи ръката си да дава!
Недей изпитва бедността,
във малките неща е радостта!
Мечтай и сбъдвай,
вярвай и не съжалявай!
Любовта си отстоявай,
със сърце и разум съхранявай!
Главата дръж изправена високо,
всяка мисъл скроявай широко.
Отправяй поглед винаги напред,
дори когато не всичко е наред!
Приемай трудностите като божи дар,
живей с достойнството на цар!
Не заключвай страховете с катинар,
бъди със тях добър другар!
Не се влияй от хорските брътвежи
и не съди човешките кроежи!
Намирай сили да простиш
и… да продължиш…
Бъди и огън, и въздух, и вода,
стъпка по стъпка твори чудеса.
Бъди благодарна за всеки ден
от теб и Бога сътворен!
Живей с любов в сърцето, дъще!
И пламъка в очите си пази!
Животът е магия, мила,
разтвори криле и… Покори!
© Zlatka Аndonova All rights reserved.