Mar 25, 2008, 11:05 PM

На един осъден... 

  Poetry » Other
694 0 7
 

Къде е сърцето ти днес изоставено?

Къде го изгуби по пътя си кален?

Измръзна ли вече

в света, който сам си създаде?

Прекършил съдбата си,

безславно подгизнала

от кървави стонове

и мечти разпродадени,

намери ли изхода?

Или зазидан отдавна е

от ръцете ти в ярост удавени.

Осъдил очите си

да виждат в безлунието -

празната ивица

между теб и живота,

презря ли до болка безумието?

Изхвърлен на самотната улица,

усети ли свойта голгота?

Сега във затвора

на студено бездушие

дириш в очи нечия прошка...

Вината ли вие в ушите ти,

че коленичил, молиш отсрочка?

Покаяние чувстваш ли

в сърцето си смазано?

Изгубил и себе си,

днес съжаляваш ли

за живота, погубен напразно?

© Дида Тенева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??