Студено е.
Настръхнали са гълъбите в топки перушина.
Настръхнал е светът в кълбото си -
наострил голи клони срещу космоса.
Бодат звездите като кости
във гърлото, за да не питам.
И няма стълба, по която да достигна
до там,
където си политнал,
за да ти дойда непоканена на гости…
© Инна All rights reserved.