На една непозната художничка
Какво нарисува
с вълшебната четка,
омайнице?
Четка от твоите мигли,
в утро
със билки
поръсени,
потопени в палитра
от светли
потайности -
скрити свещици
в душите,
дори и на мъртвите.
Недей да рисуваш
с омайната четка,
вълшебнице,
душите на другите
спретнали китка
за вечери,
пълни с безсъници!
Погледни пеперудите
в лудия танц
на страстта,
пренебрегнали
всички съвети на мъдрите!
За да видиш
най-после и
себе си.
© Ангел Веселинов All rights reserved.
може да нарисува истинско щастие
и да го сбъдне ...
Оригинален стих, силни и стилни метафори!
Поздрави за талантливия поет! БЪДИ!