Sep 20, 2008, 8:12 AM

На Фонтана 

  Poetry
708 0 7
 

На Фонтана

 

До фонтана аз ще седна

изморен от самота.

Със перото аз ще драсна

Вдъхновен от красота!

 

Тихичко сeдейки

между шумна суета,

и фонтанът ще заблика

с бистри капчици вода.

 

Ще напиша за тълпата,

бягаща назад-напред.

За шума от ноти летни,

мислейки се за поет.

 

За усмивката нелепа,

грееща върху безброй лица,

за фонтана, за небето,

тичащите весели деца.

 

И фонтанът в миг ще блесне

с ярка нощна светлина,

и от щастие ще трепне позадремала душа.

***

Няма нищо по-красиво,

няма нищо по-реално

от фонтана, от небето, от тълпата...

... и от тази нереална красота!

© Момчето отАндалусия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??