Под одеялото на топло скрити,
на нашето детско креватче,
двамата сме до глава завити
с моето малко братче.
В камината огнени езици
извиват своите тела,
над тях безброй искрици
отлитат с невидими крила.
Сянка след сянка тича
в гонитба по бялата стена,
огънят се разгаря, припича,
изпълва стаята с топлина.
До нослетата ни долитат знаци -
аромати на закуска сладка,
за своите малки юнаци
приготвили са дядо и бабка.
Свирна тихичко, повтори
над камината скрито щурче,
след като гъдулката настрои
засвири весело хорце.
© Никола Яндов All rights reserved.