Feb 2, 2007, 12:33 AM

На гости в родното село на моите родители 

  Poetry
1384 0 5
Цветни градинки и дъх на мушкато.
Къщи кирпичени, прашен площад.
Черни женици по пътя се клатят -
в селската кръчма отиват за хляб.

Празно училище, счупени пейки...
Рейсът пристига на ден по веднъж.
Плачат по портите черни жалейки.
Няма в полята ни жито, ни ръж.

Пусти огнища - деца не се раждат.
Всички превзеха големия град.
Бързо забравиха нивите, хляба,
пътя към прашния селски площад.

Старците в кръчмата дремят лениво,
клюки обсъждат над вестника стар.
Селото още е будно и живо.
Бие сърцето му. Но докога?!

© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??