На хубостта ти се крепят мечтите
и моят свят чрез тебе разцъфтява.
Не си ли ти - ще рухнат бъднините
и всичко във мъгла ще е тогава.
Планети пъстри живват в небесата -
на хубостта ти се крепят мечтите.
Да бъдеш творчеството от душата
това го искат дните и звездите.
По- бързо днес потичат и реките
към чудните морета от любов.
На хубостта ти се крепят мечтите
и всеки искрен смях сонет е нов.
Щом чуя отдалече двоен звън -
разбирам, покоряваш стръмнините
и истинска те виждам в сладък сън...
На хубостта ти се крепят мечтите.
© Асенчо Грудев All rights reserved.