Животът не е просто суета.
И не тревоги, после разрешения.
Не гребенът на някоя вълна.
Не действия и нито размишления.
Не е театър, в който си герой,
а миговете – сцени от спектакъл,
където на афиш на пише кой
кои одежди (чужди) е облякъл.
Животът е подарък-уникат!
Един ден почва, някой ден завършва.
Какво живееш – му е същността,
щом сам пристигаш, после сам си тръгваш.
Когато си дошъл, ти дават име
и пишат те във земните регистри.
Когато си отидеш – позволи ми –
дали във небесата ще си вписан?
Живот? Не става реч за суета!
Въпрос на воля, избори, решеност.
Единствен си в живота и в смъртта.
И имай име преблагословено!
Ивелина Стойкова
© Ивелина Стойкова All rights reserved.