Уплашено сърцето разтуптя се,
не искаше любов да го погуби.
Задъхано поспря и овладя се,
на инат поиска само да разлюби.
Опита се да продължи напред,
да забрави спомени, копнежи,
даде всеки ден пред себе си обет
да не допусне пеперудени летежи.
А Любовта не му остана длъжна
и пролука си намери пак към него,
нашепна му без срам, че е по-важно
да отстъпи пред голямото си его.
Разтворила обятията му горещи,
като фонтан започна да се лее
и на инат реши да му покаже
ситуацията кой единствено владее.
© Христина All rights reserved.