Когато се зачудиш накъде,
несрещайки от пътни знаци помен,
на важен кръстопът си ти, дете!
Коя е вярната за теб посока?
Кой отговор сега ще ти даде?
Аз ли? Някога не слушах другиго,
а само влюбеното си сърце.
Рискувах и едва ли съм сгрешила,
щом след магията на любовта,
тебе, слънце мое, съм родила...
© Росица Танчева All rights reserved.