Ще преминавам през дните захласната.
Ще се усмихвам на въпреки!
Ясно е, че животът не е само щастие.
А всеки нов ден е същинско чудо.
И няма нищо по-хубаво от това да си жив!
Да можеш да прегръщаш на воля.
Затова ще се радвам на всичките дни.
По-малко ще мълча и повече ще говоря!
Ще кажа на най-любимите хора, че ги обичам!
Безумно, въпреки болките.
Ето, животът – тоя хитрец ми намига.
Ще живея. Пък колкото – толкова!
Ще си повярвам, че имам време за всичко.
Ще обичам дори враговете си.
В прозорците наоколо ще надничам,
И ще целувам по-често на мама ръцете!
Ще се впусна във тебе, живот!
С лудешки бяг във теб ще се впусна!
И от нежността ще направя брод.
По който все при теб ще се връщам!
Автор: Полина Велчова
© Полина Велчова All rights reserved.