Понякога искам да напиша нещо.
Пускам музика, опитвам се да се настроя.
Но вниманието ми изцяло се отвлича
и все към твоя образ тича.
Жалко... (Тебе все те няма)
Празниците наближават.
На Коледа отново ще съм с мама.
А ти къде си?
(Защо за сетен път те няма?)
Подаръци от теб не искам.
Вече съм голяма.
Искам само да си в къщи.
(Но тебе пак те няма)
Колко много време мина,
колко Коледи в забрава.
Толкова снежинки и една шейна.
Толкова голяма бездна в детската душа.
А ти къде си, татко?
Пак ли ще избягаш?
... Или пък не.
Теб и без това те няма.
© Елмаз All rights reserved.