May 28, 2014, 9:54 AM  

На майка ми 

  Poetry » Phylosophy
455 0 1

Не изрекох пред тебе "обичам те",

не прегърнах  те с топла ръка...

И затворена в свойто чистилище,

не поисках да видя твоя ад...

 

A се имах за непогрешима,

за идеалната дъщеря...

Днес разбирам, че всъщност съм била

толкова безсърдечна и зла.

 

Дума на упрек от теб не излезе,

не изрече"видя ли", "аз ти казах", "недей",

всеки мой избор - и грешен, и верен,

ти приемаше и вярваше в мен.

 

Днес, когато край мене те няма,

ме изпълват и болка, и срам -

толкова малко ти трябваше, мамо,

а аз и него не можах да ти дам...

 

© Анета Русева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??