НА МАСАТА
Хвалбите се пукат от думи–мехури,
уж много сме, а някак - самотни.
Сега от чукундури сме трубадури -
дерем се с нокти, като животни.
Наздраве за балканските нрави,
да отпием, да замезим с фантазии.
И пак на колене да останем прави...
Дано Бог ни пази! Дано ни опази!
© Мимо Николов All rights reserved.