Мъжете във моя живот
(мнозина направих щастливи)
са глътката свеж кислород
и цвят са на дните ми сиви.
Мъжете във моя живот
все идват във миг подходящ и,
подобно любящ октопод,
в отровна прегръдка ме хващат.
Мъжете във моя живот
пристигат и тръгват си бързо.
Не всеки е бил Дон Кихот
по мяра на моята дързост.
Мъжете във моя живот
за мене не са се венчали,
но всеки откъсна си плод
от семе, което посял е.
Мъжете във моя живот
получиха всичкото мое
в любовния свой епизод -
със роли на главни герои.
Мъжете във моя живот
обичат на мен да се случват,
защото с най-женски подход
държа за сърцата им ключа.
© Мая Попова All rights reserved.